Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 1.7g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kaali, paistettu 1.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Sipuli, paistettu 0.5g0.5kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria2.1g2.7kcal0.3g0g0.2g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 7.3g4kcal0.1g1g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g0.3g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g23kcal0.8g2.4g1.2g0.2g
Valittu annoskoko26g12kcal0.4g1.2g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g6kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Arvot/100g100g45kcal1.5g4.6g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777