Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen74g23kcal0.3g4.7g0.1g1.1g
Luumu kivetön, kuivattu 31g64kcal1.3g11.8g0.3g2.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala25g80kcal3.8g14.8g0.7g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Ruokasooda 2.8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g10g60kcal2.4g0.7g5.4g0g
Ruokosokeri38g153kcal0g37.5g0g0g
Neilikka, annos 4g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.6g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio25g13kcal0.8g1.1g0.6g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana500g1336kcal21.6g172.4g59.6g14.2g
Valittu annoskoko250g668kcal10.8g86.2g29.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna125g334kcal5.4g43.1g14.9g3.6g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.5g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082