Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 117g28kcal2.1g2.6g0.4g2.7g
Kuohukerma,valio,2dl59g199kcal1.2g1.8g20.5g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 35g105kcal6.5g0.9g8.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]23g77kcal6.3g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana500g827kcal32.6g12.2g69.8g6g
Valittu annoskoko250g413kcal16.3g6.1g34.9g3g
Annoskoko puolitettuna125g207kcal8.2g3.1g17.5g1.5g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502