Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 70g20kcal0.8g2.9g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)26g8.3kcal0.4g1.2g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g10g10kcal0.4g1.7g0g0.5g
Chili paprika punainen2.8g1.1kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja0.7g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen14g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.4g3.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Porkkana 21g6.9kcal0.1g1.2g0g0.5g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)2.1g4kcal0g1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 85g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 14g4.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana502g125kcal4.2g19.8g1g6.6g
Valittu annoskoko251g62kcal2.1g9.9g0.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna126g31kcal1.1g5g0.3g1.7g
Arvot/100g100g25kcal0.8g3.9g0.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990