Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha610g1013kcal115.9g0g61g0g
Sipuli 168g51kcal2.1g8.1g0.3g2.9g
Valkosipuli 6.1g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana 198g65kcal1.2g11g0.4g5.1g
Lehtiselleri 114g15kcal1.3g1.3g0.2g1.1g
Tomaattimurska 1220g359kcal6.8g64.7g2.4g23.2g
Punaviini 183g129kcal0.6g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3275kcal256.8g173g128.6g64.8g
Valittu annoskoko2500g1637kcal128.4g86.5g64.3g32.4g
Annoskoko puolitettuna1250g819kcal64.2g43.3g32.2g16.2g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216