Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 1546g603kcal15.5g105g4g28.3g
Vadelma 516g212kcal5.2g21.1g4.1g19.1g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 129g58kcal0.4g12.9g0.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g180g67kcal16.2g0g0g0g
Sokeri 129g523kcal0g128.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2924kcal74.6g535.4g16.4g94.8g
Valittu annoskoko2500g1462kcal37.3g267.7g8.2g47.4g
Annoskoko puolitettuna1250g731kcal18.7g133.9g4.1g23.7g
Arvot/100g100g59kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238