Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis900g3780kcal64.8g567g144g36g
Margariini 40%, keskiarvo 83g307kcal0.2g1.2g32.9g0g
Sitruuna kuorittu 267g110kcal1.7g5.9g2.9g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 283g1150kcal0g283g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 67g223kcal0g54.4g0g0.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g233g86kcal21g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11312kcal175.4g1823g359.6g88.8g
Valittu annoskoko2500g5656kcal87.7g911.5g179.8g44.4g
Annoskoko puolitettuna1250g2828kcal43.9g455.8g89.9g22.2g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240