Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%33g26kcal1g2g1.6g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g18g50kcal2.7g0.6g4.1g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Kukkakaali688g135kcal12.4g15.1g1.4g15.8g
Vesi1228g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )8.2g74kcal0g0g8.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g327g197kcal4.9g42.6g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1099kcal49.4g143.6g32.2g44.4g
Valittu annoskoko2500g550kcal24.7g71.8g16.1g22.2g
Annoskoko puolitettuna1250g275kcal12.4g35.9g8.1g11.1g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525