Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g46g25kcal1.4g2.9g0.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Kukkakaali 908g218kcal16.4g20g2.7g20.9g
Palvikinkku HK 3%161g161kcal28.9g0.8g4.8g0g
Vesi1376g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g865kcal95.2g48.8g21.4g41.8g
Valittu annoskoko2500g432kcal47.6g24.4g10.7g20.9g
Annoskoko puolitettuna1250g216kcal23.8g12.2g5.4g10.5g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830