Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1637g1246kcal30.8g253.7g3.3g16.4g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)273g409kcal27.3g30g19.1g0g
Sipuli 327g99kcal4.1g15.7g0.7g5.6g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)218g349kcal5.9g5.9g32.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6.5g20kcal1.2g2.7g0.5g1.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 27g12kcal0.8g1.3g0.4g0g
Rypsiöljy 11g97kcal0g0g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4465kcal140.2g618.6g135.2g46.4g
Valittu annoskoko2500g2233kcal70.1g309.3g67.6g23.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1116kcal35.1g154.7g33.8g11.6g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101075