Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 235g1645kcal1.5g0g185.3g0g
Hunaja 439g1450kcal2.2g354.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 345g492kcal43.1g1g35.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 408g1398kcal41.5g285.3g4.9g14.3g
Leivinjauhe 31g55kcal1.6g11.8g0g0.2g
Hasselpähkinä 102g656kcal14.4g3.5g62.1g17.8g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 940g335kcal1.5g66.9g0.8g18.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12061kcal211.6g1446.2g576.8g102.2g
Valittu annoskoko2500g6030kcal105.8g723.1g288.4g51.1g
Annoskoko puolitettuna1250g3015kcal52.9g361.6g144.2g25.6g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623