Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Pekoni (Dulano)69g176kcal12.4g2.2g13.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha220g365kcal41.8g0g22g0g
Soijakastike 10g6kcal0.5g0.9g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)2.7g5.5kcal0g1.3g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.7kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Siirappi, tumma17g53kcal0g12.2g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Porkkana 124g40kcal0.8g6.9g0.2g3.2g
Peruna, keskikokoinen 60g96g58kcal1.4g12.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1374g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali522g110kcal6.3g17.8g1g11g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1716kcal129.8g120g75.2g33.4g
Valittu annoskoko2500g858kcal64.9g60g37.6g16.7g
Annoskoko puolitettuna1250g429kcal32.5g30g18.8g8.4g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918