Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu38g39kcal3g6.2g0.2g0.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl38g341kcal0g0g37.9g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g568g614kcal136.4g5.5g8.5g0g
Sipuli (kuorittu)227g61kcal3g10.9g0.5g3.9g
Basilika, tuore114g46kcal3.5g5.7g0.9g4.4g
Tomaatti paseerattu(Pomi)1515g349kcal19.7g60.6g3g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2899kcal331.2g177.8g102g39.4g
Valittu annoskoko2500g1449kcal165.6g88.9g51g19.7g
Annoskoko puolitettuna1250g725kcal82.8g44.5g25.5g9.9g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=10232