Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 480g3478kcal5.7g1.9g389.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)616g3730kcal53g117.1g336g80.1g
Sokeri 582g2363kcal0g581.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu493g621kcal54.2g1.5g44.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 178g611kcal18.1g124.7g2.1g6.2g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.2g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön137g980kcal11g12.3g104.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g23613kcal285.4g1688.6g1752.8g172.8g
Valittu annoskoko2500g11807kcal142.7g844.3g876.4g86.4g
Annoskoko puolitettuna1250g5903kcal71.4g422.2g438.2g43.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571