Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 80g23kcal0.8g3.7g0.2g1.4g
Palsternakka 27g17kcal0.1g3.1g0.1g1.2g
Nauris 106g29kcal1.1g4.5g0.3g2g
Lohifilee 638g1247kcal119.3g0g86.2g0g
Tilli, tuore 21g6.4kcal0.8g0.2g0.2g0.4g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g16g35kcal2.7g2.7g1.4g0.1g
Sipulikuutiot Apetit106g28kcal1.3g5.1g0.2g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g106g18kcal2g2.2g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 319g1054kcal6.4g9.6g111.7g0g
Vesi1064g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4922kcal269.4g63.8g401g10.8g
Valittu annoskoko2500g2461kcal134.7g31.9g200.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1231kcal67.4g16g100.3g2.7g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981