Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1300g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali455g96kcal5.5g15.5g0.9g9.6g
Peruna, keskikokoinen 60g130g78kcal2g16.9g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka130g14kcal1.4g1.4g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)130g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Soijakastike65g39kcal3.4g6.2g0.1g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 130g180kcal24.4g0g9.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g95kcal0.1g0.1g10.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g13g117kcal0g0g13g0g
Maustepippuri, annos 1g1.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1381kcal78.6g108g69g35.2g
Valittu annoskoko2500g690kcal39.3g54g34.5g17.6g
Annoskoko puolitettuna1250g345kcal19.7g27g17.3g8.8g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691