Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 344g490kcal43g1g35.2g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g74g235kcal14.1g9.6g15.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai86g301kcal10.3g61g1.8g2.6g
Perunajauho 1dl=70g101g337kcal0.1g82.6g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike779g1246kcal37.4g124.6g70.1g1.6g
Sokeri 201g818kcal0g201.2g0g0g
Leivinjauhe 5.9g10kcal0.3g2.2g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)71g327kcal8.5g35.5g17.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g741g481kcal81.5g31.1g2.2g0g
Liivatelehti, gelatiini33g114kcal27.9g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g50g263kcal3.2g20.5g19.6g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9244kcal452.6g1138.6g323.2g11.2g
Valittu annoskoko2500g4622kcal226.3g569.3g161.6g5.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2311kcal113.2g284.7g80.8g2.8g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205