Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g1687g456kcal21.9g81g3.4g28.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g47g49kcal3.7g7.7g0.3g0.9g
Rypsiöljy 91g806kcal0g0g91.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton47g10kcal0.1g0.8g0g0g
Kasvisliemikuutio 37g113kcal3.5g5g8.7g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.2g0.8g2.4g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 270g708kcal19.2g132.8g8.7g6.7g
Emmental juustoraaste valio253g987kcal73.4g0g75.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6719kcal257.4g549g377.8g78.6g
Valittu annoskoko2500g3360kcal128.7g274.5g188.9g39.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1680kcal64.4g137.3g94.5g19.7g
Arvot/100g100g134kcal5.1g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877