Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 569g1952kcal58g398.1g6.8g19.9g
Leivinjauhe 25g43kcal1.3g9.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g79kcal0g19.6g0g0g
Suola, annos 3g7.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g495g594kcal15.8g22.3g49.5g0g
Kananmuna kuoreton 272g388kcal34g0.8g27.9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g618g402kcal68g26g1.9g0g
Sokeri 247g1004kcal0g247g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 247g113kcal7.4g11.9g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9147kcal369g1470g179.6g40g
Valittu annoskoko2500g4574kcal184.5g735g89.8g20g
Annoskoko puolitettuna1250g2287kcal92.3g367.5g44.9g10g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908