Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 588g2386kcal0g587.2g0g0g
Leivinjauhe 12g20kcal0.6g4.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g111kcal0g27.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 190g271kcal23.8g0.6g19.5g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g231g81kcal8.5g9.9g0.9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g576g375kcal63.4g24.2g1.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore58g14kcal0g5.2g0g0.1g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g530g1856kcal63.6g376.4g11.1g15.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g288g2075kcal2.9g2.9g230.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14377kcal325.6g2076.4g527.4g32.2g
Valittu annoskoko2500g7188kcal162.8g1038.2g263.7g16.1g
Annoskoko puolitettuna1250g3594kcal81.4g519.1g131.9g8.1g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329