Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 307g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 31g23kcal4g0.3g0.1g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 399g1367kcal40.6g278.9g4.8g13.9g
Oliiviöljy 33g293kcal0g0g33.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g736g199kcal9.6g35.3g1.5g12.5g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g37g42kcal0.3g8.5g0g0g
Sokeri32g129kcal0g31.8g0g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g307g62kcal1.8g11.6g0.9g4.3g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%184g166kcal7.4g14g9.2g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste245g883kcal71.1g4.2g68.7g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g123g331kcal22.1g2.5g25.7g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g61g73kcal0.6g2.7g8g0g
Oregano, kuivattu 1.2g3.7kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7141kcal315.2g780.2g304.2g66.6g
Valittu annoskoko2500g3571kcal157.6g390.1g152.1g33.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1785kcal78.8g195.1g76.1g16.7g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168