Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)372g101kcal4.8g17.9g0.7g6.3g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Linssi, punainen, Go Green423g1375kcal101.5g207.3g4.2g50.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g94g26kcal0.6g5.6g0.2g2.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka45g5kcal0.5g0.5g0.1g0.5g
Vesi1410g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 118g1039kcal0g0g117.5g0g
Viinietikka balsami28g10kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5132kcal216.2g466.2g245.6g120.4g
Valittu annoskoko2500g2566kcal108.1g233.1g122.8g60.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1283kcal54.1g116.6g61.4g30.1g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212