Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi163g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g14g52kcal6.5g5.8g0.9g0g
Maito, Kevyt196g90kcal6.3g9.4g2.9g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl52g178kcal7.3g29.3g3.5g5.8g
Vehnäjauho puolikarkea 425g1458kcal43.3g297.4g5.1g14.9g
Suola, annos 3g6.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Nautajauheliha 15%523g1072kcal94.1g0g78.4g0g
Sipuli (kuorittu)458g124kcal5.9g22g0.9g7.8g
Riisi puuroutuva 167g571kcal10.1g126g1.2g3.8g
Kananmuna kuoreton 288g410kcal35.9g0.9g29.5g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml163g245kcal3.3g4.1g24.5g0g
Paprikajauhe 2.6g8.4kcal0.4g0.5g0.3g1g
Valkopippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Mustapippuri 2.6g7.3kcal0.3g1g0.1g0.7g
Maustepippuri, annos 1g6.5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8691kcal427g1056.6g294.8g68.6g
Valittu annoskoko2500g4346kcal213.5g528.3g147.4g34.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2173kcal106.8g264.2g73.7g17.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420