Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 345g263kcal6.5g53.5g0.7g3.5g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 1381g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g48g6.8kcal0.5g1.5g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g28g33kcal0.8g1.5g2.8g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton14g2.9kcal0g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 10g32kcal1g3.5g1.5g0.1g
Voi 10g70kcal0.1g0g7.9g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Lohifilee 276g540kcal51.6g0g37.3g0g
Katkarapu 124g85kcal18g0g1.4g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g97g97kcal3.9g19.3g0.4g0g
Valkopippuri 2.1g5.9kcal0.2g0.9g0g0.5g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 4.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g2.1g4.4kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu10g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2390kcal170g181g105.2g17g
Valittu annoskoko2500g1195kcal85g90.5g52.6g8.5g
Annoskoko puolitettuna1250g598kcal42.5g45.3g26.3g4.3g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674