Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 209g262kcal23g0.5g18.8g0g
Sokeri 203g823kcal0g202.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g60g185kcal10.7g24.5g4.8g10.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl310g1147kcal37.2g229.5g6.5g10.9g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.8g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 72g236kcal7.2g41.5g2.5g8.2g
Fariinisokeri84g339kcal0g83.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.2g26kcal0.3g5.7g0.3g0g
Rypsiöljy 107g949kcal0g0g107.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 239g109kcal7.2g11.5g3.6g0g
Raparperi 1193g402kcal8.2g65.6g1.2g16.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9019kcal189.4g1343.2g290g93.2g
Valittu annoskoko2500g4509kcal94.7g671.6g145g46.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2255kcal47.4g335.8g72.5g23.3g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733