Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1199g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g153g488kcal17.4g93.2g4.3g18.5g
Siirappi 22g66kcal0g16.1g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 29g82kcal4.4g7.6g1.3g11.5g
Vehnälese 33g75kcal4.4g5g1.5g12.3g
Ruisjauho (Rainbow)109g349kcal10.9g68.6g2.5g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 921g3159kcal93.8g644.5g11g32.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g221kcal0g0g24.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8878kcal261.8g1670g90.2g179.6g
Valittu annoskoko2500g4439kcal130.9g835g45.1g89.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2219kcal65.5g417.5g22.6g44.9g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885