Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio857g557kcal85.7g36g2.6g0g
Voi 343g2488kcal4.1g1.4g278.8g0g
Sokeri 292g1183kcal0g291.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl343g1166kcal6.9g10.3g120g0g
Mantelirouhe, 1 rkl206g1189kcal43.4g10.9g103.9g23.9g
Kananmuna kuoreton 189g269kcal23.6g0.6g19.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g55kcal0g13.6g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g257g309kcal1.3g77.2g1.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14432kcal330g882.4g1051.8g50.4g
Valittu annoskoko2500g7216kcal165g441.2g525.9g25.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3608kcal82.5g220.6g263g12.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965