Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt430g198kcal13.8g20.6g6.5g0g
Hiiva 43g32kcal5.6g0.5g0.2g3g
Vehnäjauho, sunnuntai1032g3613kcal123.9g733g21.7g31g
Keltuainen, 20g, annos 20g69g44kcal2.4g0.1g17.2g0g
Kananmuna kuoreton 103g147kcal12.9g0.3g10.6g0g
Voi 172g1248kcal2g0.7g139.9g0g
Sokeri 293g1187kcal0g292.2g0g0g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.6g27kcal0.9g5.2g0.6g2.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss172g551kcal5.2g122.2g1.2g16.7g
Sekahedelmä, kuivattu 172g383kcal6g75.5g1.4g14.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14861kcal345.4g2500.6g398.6g134.6g
Valittu annoskoko2500g7431kcal172.7g1250.3g199.3g67.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3715kcal86.4g625.2g99.7g33.7g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984