Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 109g582kcal0.4g0.4g65.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 109g375kcal11.1g76.5g1.3g3.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1640g747kcal49.2g78.7g24.6g0g
Emmental, punaleima 17%364g1057kcal123.9g0g61.9g0g
Valkopippuri, annos 1g1.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.8g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 14g72kcal0g0g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g46kcal1.4g9.4g0.2g0.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 201g92kcal6g9.7g3g0g
Emmental, punaleima 17%45g130kcal15.2g0g7.6g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6203kcal414.4g349.4g344.6g8.6g
Valittu annoskoko2500g3101kcal207.2g174.7g172.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1551kcal103.6g87.4g86.2g2.2g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382