Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha447g741kcal84.8g0g44.7g0g
Sipuli (kuorittu)89g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)447g112kcal4.5g24.6g0g6.3g
Basilika, kuivattu 3.3g8.5kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Ruokasuola jodioitu 7.3g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Paprikajauhe 2.2g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Porkkana 190g62kcal1.2g10.6g0.4g4.8g
Vehnäjauho puolikarkea 34g115kcal3.4g23.4g0.4g1.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 893g238kcal29.5g27.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%167g385kcal48.6g4.2g20.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g267kcal0g0g30.1g0g
Lasagnelevy Rainbow181g664kcal25.3g128.4g5.6g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5270kcal400.2g452.4g204g43.8g
Valittu annoskoko2500g2635kcal200.1g226.2g102g21.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1318kcal100.1g113.1g51g11g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111