Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 472g1503kcal115g215.6g9g42g
Vesi, vesijohtovesi 1769g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 12g104kcal0g0g11.8g0g
Sipuli 71g21kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Pinaatti 177g24kcal2.9g0.7g0.5g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3304kcal237.6g439.4g42.8g91g
Valittu annoskoko2500g1652kcal118.8g219.7g21.4g45.5g
Annoskoko puolitettuna1250g826kcal59.4g109.9g10.7g22.8g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385