Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 363g275kcal6.8g56g0.7g3.6g
Kesäkurpitsa, tuore363g62kcal2.2g9.1g1.5g2.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha581g965kcal110.5g0g58.1g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)291g102kcal2.9g20.1g1.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)91g245kcal27.3g0g15.4g0g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste91g672kcal0g0g74.5g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 44g150kcal2.4g33.2g0.5g0.5g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 581g225kcal19.2g16.3g8.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 22g62kcal3.4g0g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5561kcal351.2g276.4g333g15.6g
Valittu annoskoko2500g2781kcal175.6g138.2g166.5g7.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1390kcal87.8g69.1g83.3g3.9g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467