Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Lehtiselleri 36g4.5kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Kasvisliemi laimennettu 1784g166kcal5.2g7.3g12.8g0.9g
Risottoriisi (Risella), 60g357g1249kcal28.5g267.6g6.1g10.7g
Valkoviini kuiva 112g76kcal0.3g0.7g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g134g519kcal44.1g0g38g0g
Oliiviöljy 22g197kcal0g0g22.3g0g
Valkosipuli 7.1g7.7kcal0.6g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4465kcal159.4g559.2g158.8g25.8g
Valittu annoskoko2500g2232kcal79.7g279.6g79.4g12.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1116kcal39.9g139.8g39.7g6.5g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122743