Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g413g591kcal51.7g1.2g42.6g0g
Sokeri240g976kcal0g240.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 184g632kcal18.8g128.9g2.2g6.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 66g220kcal0g53.6g0g0.9g
Leivinjauhe 9g17kcal0.5g3.5g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g657g986kcal3.3g236.7g2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g329g526kcal23.7g52.6g23g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 376g964kcal4.9g11.3g101.4g0g
Kiivi kuorittu 103g48kcal0g7.3g0.6g2.8g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 113g84kcal0.8g17.5g0.5g1.2g
Tomusokeri 1dl=60g9g38kcal0g9.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10161kcal207.4g1524.4g344.6g22.6g
Valittu annoskoko2500g5081kcal103.7g762.2g172.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2540kcal51.9g381.1g86.2g5.7g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759