Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1407g297kcal16.9g47.8g2.8g29.5g
Viinietikka 59g12kcal0g0.3g0g0g
Oliiviöljy 16g145kcal0g0g16.4g0g
Sokeri70g286kcal0g70.3g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g352g77kcal3.5g15.8g0g7g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 4.7g12kcal0.7g1g0.2g1.9g
Mustapippuri 2.3g6.6kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 586g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1671kcal42.8g272.2g39g78g
Valittu annoskoko2500g835kcal21.4g136.1g19.5g39g
Annoskoko puolitettuna1250g418kcal10.7g68.1g9.8g19.5g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649