Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl222g289kcal29.1g0.7g18.4g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl404g1615kcal0g403.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.394g1378kcal52.4g267.7g9.4g15g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g54kcal0g13.3g0g0g
Voi ingman202g1454kcal0g0g161.5g0g
Maito,rasvaton (valio)202g67kcal6.7g9.9g0g0g
Maito,rasvaton (valio)404g133kcal13.3g19.8g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl202g808kcal0g201.9g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g40g136kcal0g33.1g0g0g
Raparperi 404g136kcal2.8g22.2g0.4g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5001g12183kcal210g1955g379.4g41.6g
Valittu annoskoko2500g6092kcal105g977.5g189.7g20.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3046kcal52.5g488.8g94.9g10.4g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034