Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1885g1428kcal35.3g290.7g3.8g18.9g
Kananmuna kuoreton 207g296kcal25.9g0.6g21.3g0g
Korppujauho 113g414kcal11.9g84.7g1.2g6g
Rypsiöljy 75g667kcal0g0g75.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 151g1017kcal40.5g10.4g87.5g18.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g57g34kcal5.7g9.8g2.3g41.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7713kcal238.6g792.4g383g169.6g
Valittu annoskoko2500g3856kcal119.3g396.2g191.5g84.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1928kcal59.7g198.1g95.8g42.4g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417