Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g691g387kcal58.8g34.6g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 152g217kcal19g0.5g15.6g0g
Sokeri 221g898kcal0g221g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 138g420kcal12.1g76.6g2.6g19.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)97g358kcal13.6g53.2g7.7g10.6g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 249g854kcal25.4g174.2g3g8.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g124kcal0g0g13.8g0g
Mustikka metsä- 691g304kcal3.5g44.2g4.1g22.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g194g72kcal17.4g0g0g0g
Sokeri 42g168kcal0g41.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7646kcal300.8g1299.8g96.4g122.8g
Valittu annoskoko2500g3823kcal150.4g649.9g48.2g61.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1911kcal75.2g325g24.1g30.7g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518