Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti968g1065kcal212.9g1g29g0g
Sipuli 215g65kcal2.7g10.3g0.4g3.7g
Valkosipuli 16g18kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Chili paprika punainen22g8.6kcal0.4g1.9g0g0g
Porkkana 323g106kcal2g17.9g0.6g8.2g
Paprika, punainen215g55kcal1.9g9.9g0.9g4.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl32g284kcal0g0g32.3g0g
Paprikajauhe 5.9g19kcal0.9g1.1g0.8g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 538g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.1g3kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattisose tomaattipyree 48g37kcal2.2g6.2g0.1g0.5g
Persilja 108g29kcal1.5g1.2g0.2g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3383kcal452g105.6g129g57g
Valittu annoskoko2500g1692kcal226g52.8g64.5g28.5g
Annoskoko puolitettuna1250g846kcal113g26.4g32.3g14.3g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840