Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 331g2351kcal2.5g1.3g264.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 574g1969kcal58.5g401.6g6.9g20.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 110g71kcal3.5g5.3g3.9g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1103g426kcal1.8g90g1g16.5g
Voi 55g400kcal0.7g0.2g44.8g0g
Manteli 110g680kcal26.5g7.3g59.6g7.9g
Sitruunamehu, laimentamaton88g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Sokeri 95g385kcal0g94.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 27g61kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12719kcal187.6g1203.8g762g89.2g
Valittu annoskoko2500g6360kcal93.8g601.9g381g44.6g
Annoskoko puolitettuna1250g3180kcal46.9g301g190.5g22.3g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935