Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1104g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1183g1325kcal260.3g0g35.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g32g230kcal0.3g0.3g25.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.6g0.5g1.4g
Sipuli (kuorittu)87g23kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Ketsuppi, Heinz55g57kcal0.5g13.3g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3542kcal532.4g90.8g123g7.2g
Valittu annoskoko2500g1771kcal266.2g45.4g61.5g3.6g
Annoskoko puolitettuna1250g885kcal133.1g22.7g30.8g1.8g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079