Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g149g1075kcal1.5g1.5g119.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 437g1498kcal44.5g305.6g5.2g15.3g
Kauralese 90g322kcal16.1g40.8g6.9g15.7g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.7g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.6g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 299g192kcal9.6g14.4g10.4g0g
Parsakaali brokkoli 373g131kcal17.2g7.3g1.1g9.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen149g30kcal0.9g5.7g0.4g2.1g
Paprika keltainen 179g54kcal1.7g9.1g0.4g3.6g
Saksanpähkinä 90g609kcal13.2g3g58.4g14.2g
Kananmuna, omega, 1 kpl246g320kcal32.3g0.7g20.4g0g
Ruokakerma Valio 5%299g179kcal3.6g8.4g14.9g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl22g120kcal1.1g0.7g12.5g1g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta149g682kcal59.7g0g47.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10475kcal404.4g805.6g595.6g122.6g
Valittu annoskoko2500g5238kcal202.2g402.8g297.8g61.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2619kcal101.1g201.4g148.9g30.7g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472