Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g244g49kcal3.7g7.3g1.2g0g
Tomaatti 609g139kcal3.4g21g1.8g8.5g
Kurkku 325g36kcal1.8g4.5g0.3g2.3g
Sipuli 89g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 163g258kcal1.8g2.3g26g5.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g626g1689kcal112.6g12.5g131.4g0g
Oregano, kuivattu 1.6g5kcal0.2g0.4g0.2g0.7g
Paprika keltainen 276g83kcal2.6g14.1g0.6g5.5g
Oliiviöljy 110g970kcal0g0g109.7g0g
Viinietikka 41g8.4kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.2g0.1g0.9g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6573kcal257.2g139.8g543.2g50.8g
Valittu annoskoko2500g3287kcal128.6g69.9g271.6g25.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1643kcal64.3g35g135.8g12.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512