Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1450g348kcal26.1g43.5g7.3g27.6g
Sipuli 483g146kcal6g23.2g1g8.2g
Voi, 1 tl, 5 g73g529kcal0.7g0.7g58g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.9g0.3g1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g363g761kcal83.4g0g47.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)83g133kcal2.2g2.2g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3940kcal244.4g155g252.4g73.6g
Valittu annoskoko2500g1970kcal122.2g77.5g126.2g36.8g
Annoskoko puolitettuna1250g985kcal61.1g38.8g63.1g18.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573