Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g16g5.7kcal0.1g0.9g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g633g196kcal7.8g46.1g1.3g19.6g
Purjosipuli 317g72kcal5.7g7.6g0.6g6.6g
Tilli mauste79g13kcal1.1g0.8g0.6g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)103g129kcal9.6g2.9g8.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g214kcal0g0g23.7g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g317g538kcal6.3g5.1g54.4g1.9g
Sitruunamehu, laimentamaton24g5kcal0.1g0.4g0g0g
Kirjolohifilee 989g1635kcal165.6g0g108.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5616kcal392.6g127.6g395.6g56.2g
Valittu annoskoko2500g2808kcal196.3g63.8g197.8g28.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1404kcal98.2g31.9g98.9g14.1g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307