Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1524g367kcal27.6g33.5g4.6g35.1g
Lihaliemikuutio Maggi21g59kcal1.9g1.5g4.8g0g
Vesi572g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%381g610kcal10.3g10.3g57.2g0g
Mustapippuri 1.9g5.3kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2081kcal80g92g133.4g71.2g
Valittu annoskoko2500g1041kcal40g46g66.7g35.6g
Annoskoko puolitettuna1250g520kcal20g23g33.4g17.8g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871