Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 50g438kcal0g0g49.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha708g1176kcal134.6g0g70.8g0g
Sipuli 177g54kcal2.2g8.5g0.4g3g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Paprikajauhe 3.5g11kcal0.5g0.6g0.5g1.3g
Täysjyväriisi 301g1008kcal18.2g214.8g2.1g22.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 18g52kcal1.9g2.7g3.7g0.1g
Vesi885g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 354g365kcal12.2g63.7g3.8g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6228kcal340g583.4g262g75.8g
Valittu annoskoko2500g3114kcal170g291.7g131g37.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1557kcal85g145.9g65.5g19g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316