Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g219g61kcal1.3g13.1g0.4g5.5g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g675g2093kcal16.9g506.4g3.4g50.6g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g675g2296kcal16.9g560.4g3.4g13.5g
Kuivahiiva, annos 11g19g67kcal8.4g7.4g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl42g380kcal0g0g42.2g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl68g230kcal9.5g37.8g4.5g7.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti110g549kcal27.3g36.5g31.6g31.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11350kcal160.6g2323.2g173.2g216.4g
Valittu annoskoko2500g5675kcal80.3g1161.6g86.6g108.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2838kcal40.2g580.8g43.3g54.1g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049