Elsassin pata

Määrät eivät ole varsinaisesti määriä, vaan se suhde, jolla aineksia pitää sekoittaa pataan.

- huuhtaise hapankaalia
- ruskista liha, nakki ja pekoni
- säästä lihanpaistamisrasvat ja lisää joukkoon vettä
- Laita ainekset patan ja anna hautua piiiiitkä tovi
- valkosipuli sopii myös

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Lapanen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali625g132kcal7.5g21.3g1.3g13.1g
Nakki, Kivikylän Wanhanajan nakki (n.20g/1kpl)300g700kcal33.9g1.5g58.5g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 375g611kcal105.1g0g20.8g0g
Lihapullat saarioinen125g300kcal18.8g11.8g18.8g2.5g
Hapankaali 625g176kcal6.7g26.9g1.2g12.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g275g77kcal1.7g16.4g0.6g6.9g
Pekoni, paistettu 125g644kcal20.6g0g63.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5305kcal390g160.6g329.4g72.4g
Valittu annoskoko2500g2653kcal195g80.3g164.7g36.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1326kcal97.5g40.2g82.4g18.1g
Arvot/100g100g106kcal7.8g3.2g6.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140351