Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1044g220kcal12.5g35.5g2.1g21.9g
Etikkapunajuuri 196g70kcal2g13.1g0.4g3.5g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 522g671kcal108.4g0g26.1g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 124g98kcal2.5g19.2g0.6g2.3g
Siirappi 26g79kcal0g19.3g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%131g209kcal3.5g3.5g19.6g0g
Vesi392g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2729kcal259.4g187.4g97.8g57.6g
Valittu annoskoko2500g1365kcal129.7g93.7g48.9g28.8g
Annoskoko puolitettuna1250g682kcal64.9g46.9g24.5g14.4g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.7g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540